zaterdag 24 mei 2014

Het Kwintet van Bram Dehouck

1. Portret van een verloren jongeman - Charles Perry 

Een verstikkende moederliefde drijft een jongeman naar de misdaad. Het enige boek dat Perry ooit schreef is een aangrijpende en verbijsterende stomp in je maag. Het laat je achter met een krop in de keel die je lange tijd niet weggeslikt krijgt.

2. Boetekleed - Ian McEwan

Een kinderlijke fantasie eindigt in een catastrofe. Dit familiedrama waarin jonge levens geknakt worden is van een grootse klasse, geschreven in een meesterlijke stijl. McEwan op zijn best.

3. Anus MundiWieslaw Kielar

Wieslaw Kielar kwam in 1939 met het eerste transport politieke gevangenen aan in Auschwitz I. Hij kon toen niet vermoeden dat het kleine concentratiekamp zou uitgroeien tot het symbool van de Holocaust. Anus Mundi is een uniek verslag van een man die Auschwitz van het begin tot het einde meemaakte.

4. De peetvaderMario Puzo

De peetvader is een magistraal familie-epos. De jonge Michael Corleone wordt ongewild Don in de maffiafamilie Corleone en groeit uit tot een meedogenloze maffiabaas. Het verhaal is groots van opzet: de tijd die het omspant, het aantal personages, maar ook in de ontwikkeling van het hoofdpersonage. Het kon niet anders dan dat dit boek zou uitmonden in drie tijdloze filmklassiekers.    

5. Het meisje dat hield van Tom Gordon - Stephen King


Een meisje verdwaalt in een natuurpark. In dit boek met de langste titel maar het minste aantal pagina's uit zijn oeuvre toont King zijn psychologische meesterschap. King bewijst in dit boek dat hij geen buitenaardse wezens nodig heeft om de spanning ten top te drijven.

Hellekind van uitgeverij De Geus is nu verkrijgbaar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten