dinsdag 12 juli 2016

Het Kwintet van Nina Roos

Jeugdboeken hebben de meeste indruk op me gemaakt. Het zijn vooral tekeningen die zijn blijven plakken.

Allereerst schiet 'Mathilda' van Roald Dahl me te binnen. Lezen over iets dat niet kan, maar zo overtuigend is opgeschreven dat je het onmiddellijk gelooft, ik was ervan ondersteboven. Kon ik ook een potlood laten zweven? Wie weet. Ik probeerde het en vertelde niemand erover.
'Kruistocht in spijkerbroek' van Thea Beckman liet me voor het eerst met de geschiedenis meeleven. Ik was ervan overtuigd dat ik in de verkeerde tijd geboren was, dat ik de hoofdpersoon had moeten zijn.
Ook het gouden boekje 'De gele taxi' is blijven hangen, keer op keer lazen mijn ouders het boek en al wist ik dat de inzittenden de trein zouden halen telkens was het enorm spannend of dat ook dit maal zou gebeuren.

Korter geleden hebben vooral verhalenbundels indruk gemaakt. Ik heb tekeningen bij verhalen uit onderstaande bundels gemaakt omdat me vooral heldere beelden zijn bijgebleven.

Maarten Biesheuvel, 'De Weg naar het Licht'Anatoli Gavrilov, 'En de zon komt op'Mensje van Keulen, 'Een goed verhaal'Bette Pesetsky, 'Verhalen tot op zekere hoogte'
Manon Uphoff, 'Begeerte'
'Drie Dagen' van Uitgeverij Harmonie is nu verkrijgbaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten